Nakladnička djelatnost

Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski uz svoju redovnu djelatnost i svakodnevne kulturne zadatke, bavi se i izdavačkom djelatnošću, kako bi što više doprinijela svestranijem unapređivanju kulturnog života u Novom Vinodolskom. Do sada su u nakladi Narodne čitaonice i knjižnice izdane  dvije Spomen knjige Narodne čitaonice Novi Vinodolski (Knjiga I. i II., Novi Vinodolski, 1958., 1977.) i dvije knjige Novljanskog zbornika (broj III. I IV.). U ovoj ediciji znanstvenom i stručnom metodologijom istražuju se političke, gospodarske, kulturne i umjetničke teme vezane za naš grad.

Rukopis za sljedeći, peti broj Novljanskog zbornika koji je dovršen i pripremljen za tisak, sačinjava autorski rad novljanskog kulturnog djelatnika Krsta Zoričića, čiji je naslov Novljanski biografski leksikon, u kojem su predočena rodoslovlja obitelji iz Novog Vinodolskog. Ovom knjigom obuhvaćeni su stanovnici svih mjesta i teritorija Grada Novog Vinodolskog. Posebno mjesto zauzimaju svakako rodoslovlja značajnih obitelji kao što je  obitelj Mažuranić čiji članovi su uvažene ličnosti iz hrvatske prošlosti koje su svojim kulturnim i političkim radom zadužili ne samo Novi Vinodolski, već i našu domovinu.

Narodna čitaonica izdala je i preko dvadeset zbirki pjesama i proznih djela domaćih autora: Davida Kabalina Vinodolskog, Amalije Zoričić, Drage Žanića, Miljenka Žanića, Duška Dekovića, Gore Dorčić Šilović, Sanje Miletić, Žarka Stilina, Marije Kukuljan, Gojka Sokolića-Kozarića, Rafaela Sokolića-Kozarića. Upravo se pjesničkim  izdanjima domaćih autora želi ukazati na potrebu i važnost očuvanja domaćeg čakavskog izričaja.

BLOG

Čitamo i pišemo

4. svibnja, 2016 in Novosti

Bruno Šimleša

U prepunoj Narodnoj čitaonici i knjižnici jučer se tražila stolica više. Razlog tome je predstavljanje najnovije knjige "Umjetnost života - Kako ovladati umijećem ljubavi", najčitanijeg domaćeg autora popularne psihologije -…
Read More
4. siječnja, 2016 in Novosti

Ledena priča Else i Ane

Dragi naši... umjesto uobičajene i redovne pričaonice u knjižnici ovoga smo puta izašli i napravili pričaonicu u Gradskoj galeriji Turnac koja je ujedno predstavljala i našu ledenu dvoranu. Naši volonteri…
Read More
6. svibnja, 2015 in Novosti

Noć knjige

Noć knjige, čijem smo se obilježava nju pridružili i mi bila je fenomenalna! ...a kako nam je bilo pročitajte u tekstu Novog Lista!
Read More
24. ožujka, 2015 in Novosti

Rak na duši

Prikaz knjige "Rak na duši" dr. Nele Sršen Već sam naziv knjige Rak na duši aludira na ono naše najdublje, najskrivenije u nama. Upravo ovom knjigom Nela Sršen poklanja nam…
Read More

KATALOG

Pretraga i rezervacije

ČITAONICA

dnevni i tjedni tisak, korištenje računala i interneta

Posjetite nas te u ugodnom ambijentu pročitajte ono što vas zanima iz dnevnog i
tjednog tiska, ili stručne časopise! U okviru knjižnice posjedujemo 3 računala
koje nudimo na korištenje posjetiteljima.

SAZNAJ VIŠE

DJEČJA IGRAONICA

pričaonica, glazbena igraonica

Koliko je važno djeci približiti važnost knjige?
Važnost čitanja?
Igraonica je namijenjena djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

SAZNAJ VIŠE

IZDVAJAMO IZ

NAŠE NAKLADE

Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski uz svoju redovnu djelatnost i  svakodnevne kulturne zadatke,  bavi se i izdavačkom djelatnošću, kako bi što više doprinijela svestranijem unapređivanju kulturnog života u Novom Vinodolskom.

SAZNAJ VIŠE