Mjesto i uloga pčele u okolišu – Od Vinodolskog zakona do današnjih dana, Novi Vinodolski, 31.03.-01.04.2023.

Novi Vinodolski će krajem ožujka 2023. godine, ponovno postati središte pčelarske znanosti Republike Hrvatske. Program znanstvenog skupa “Mjesto i uloga pčele u okolišu – Od Vinodolskog zakona do današnjih dana” koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti donosimo u nastavku. Posebno nam je zadovoljstvo istaknuti da se Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije – Primorsko-goranski pčelarski savez (UPU PGŽ), nalazi u tako uglednom društvu kao jedan od organizatora skupa.

Program skupa okuplja eminentne znanstvenike/predavače sa četiri najveća hrvatska Sveučilišta (Zagreb,  Rijeka, Split, Osijek) u ostvarenju jedinstvenog cilja – podizanja razine svijesti o važnosti pčele u ekosustavu, ali i promocije meda i drugih vrijednih pčelinjih proizvoda za koje hrvatski i europski potrošači pokazuju sve veći interes.

Bez imalo skromnosti, možemo konstatirati kako je ovo do sada najjača koncentracija hrvatskih pčelarskih stručnjaka i znanstvenika na jednom mjestu, kako u plavo-zelenoj županiji tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Povijesni događaj u gradu gdje se pčelarstvo piše na hrvatskom jeziku od 1288. godine!

Sudjelovanje je slobodno za sve zainteresirane! Veselimo se pčelarskim diskusijama koje su pred nama.

Datum

31. ožujka, 2023. - 1. travnja, 2023.