Čitaonica
dnevni i tjedni tisak, korištenje računala i interneta

Čitaonica

Čitaonica je otvorena kako slijedi:

  • ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 15 sati
  • utorkom i četvrtkom od 14 do 20 sati
  • subotom od 9 do 12 sati.
Od dnevnih novina nabavljamo  dva primjerka riječkog Novog lista, po jedan primjerak Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, Sportskih novosti. Također nabavljamo tjednike kao što su: Globus, Glorija, Hrvatsko slovo. Od stručnih časopisa nabavljamo Turizam, Jezik, Prirodu, Meridijane, Gospodarski list i Maticu. Također dobivamo Hrvatsku pčelu, Umirovljenički list, Hrvatske šume, Vatrogasni vjesnik, Hrvatska vodoprivreda, Zeleno i plavo, Novljanski list itd.


Korištenje računala

U prostoru knjižnice nalaze se tri računala za korisnike. Od 2001. godine naši korisnici ali i oni koji to nisu, mogu koristiti uslugu pretraživanja interneta i tiskanja dokumenata. Cijena korištenja računala u trajanju od pola sata je 8 kuna, a u trajanju od sat vremena 15 kuna. Tiskanje stranice bez boje iznosi 0,50 kuna, a stranice u boji 1 kunu.

Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski uz svoju redovnu djelatnost i  svakodnevne kulturne zadatke,  bavi se i izdavačkom djelatnošću, kako bi što više doprinijela svestranijem unapređivanju kulturnog života u Novom Vinodolskom.

undefined